Meest gepassioneerde Trucker van Belgiƫ rijdt Actros

Erik Leysen, trotse werknemer van Van Moer Logistics en ‘de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ volgens organisatie Love2Truck, nam afgelopen maandag de Mercedes-Benz Actros 2145 LS trekker in ontvangst. De logistieke groep test deze in het kader van een try & buy gedurende 9 maanden grondig uit. Dit allemaal in nauwe samenwerking met de Mercedes-Benz dealergroep Hedin Automotive.

“De chauffeurs zijn het allerbelangrijkste” vertelt Jo Van Moer, oprichter en CEO van Van Moer Logistics. “Uiteraard is dit niet het enige, maar de ‘war on talent’ is zeker hier enorm voelbaar. Daarom doen wij er alles aan om onze chauffeurs te motiveren en te stimuleren. Door deze formule kunnen zij op een ongedwongen manier kennismaken met de Mercedes-Benz Actros, een voertuig dat momenteel niet meer aanwezig is in onze vloot.”

Erik zal de eer krijgen om de baan op te gaan met de Actros. “Aangezien Erik enorm bezig is met zuinig en veilig rijden, twee pijlers waar de Actros goed op scoort, leek ons dit de perfecte combinatie.” legt Jo uit. “Maar uiteraard krijgen andere geïnteresseerde collega’s ook eens de kans om deze uit te proberen.” Zuinig en veilig rijden zijn bij Van Moer Logistics ook twee belangrijke topics in het beloningssysteem voor de chauffeurs. Hoe minder schade op het maandelijks rapport en hoe lager het verbruik – uiteraard alles in de mate van het mogelijke – hoe meer punten er opgeteld worden in het systeem.

“Hedin Automotive zal nu samen met Erik het verbruik van de Actros nauwlettend in de gaten houden en bijsturen waar nodig. Zo weten wij op het einde van de rit perfect wat de meerwaarde kan zijn voor onze vloot. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!” vertelt Jo enthousiast.

(12-04-21)