Ons Mercedes-EQ Experience Center

Het elektrisch rijden zit ontegensprekelijk in de lift. Om het brede publiek op een kwalitatieve manier in te wijden in de wondere wereld van het elektrisch rijden, openen we in Gent een tijdelijk Mercedes-EQ Experience Center. EQ staat bij Mercedes-Benz niet alleen voor Elektrische Intelligentie maar ook voor de hele beleving errond. Met dit Experience Center willen we dan ook keihard inzetten op deze beleving. Zo krijgen we er dus tijdelijk een 16e vestiging bij, en dat in hartje Gent.


De opening van dit aparte Mercedes-EQ Experience Center is een welbewuste keuze. “De markt van het elektrisch rijden is echt opengebroken”, volgens Denzel De Geyter, onze EQ-brand manage , “2020 is echt een kanteljaar geweest. Maar toch merken we dat er bij het grote publiek nog veel vragen en onduidelijkheden bestaan rond de switch van hun vertrouwde benzine of diesel naar een elektrische variant. Omdat we constateerden dat niet iedereen zomaar een showroom durfde binnenstappen om zich te informeren, willen we met dit Mercedes-EQ Experience Center echt erg laagdrempelig te werk gaan. Iedereen (dus niet alleen de Mercedes-Benz liefhebber) die interesse heeft in elektrisch rijden wordt er dan ook warm ontvangen.”

Waarom is het een bezoekje waard?
Onze Mercedes-EQ experten nemen niet alleen uitgebreid de tijd om in te gaan op alle gekende, prangende vragen met betrekking tot rijbereik en opladen, maar ook al uw individuele vragen komen aan bod. Verder worden alle functionaliteiten van de elektrische modellen er u uitvoering gedemonstreerd en kunnen ze er door u ook uitgeprobeerd worden. Wie écht wil proeven van het elektrisch rijden, kan uiteraad ook plaats nemen achter het stuur voor een vrijblijvende testrit. In ons Mercedes-EQ Experience Center is met andere woorden alles mogelijk, behalve het plaatsen van een bestelling. Er werd namelijk bewust gekozen om de beleving te laten primeren.

De nieuwe EQA in primeur.
Naast de EQC, de gekende Mercedes-SUV die al iets langer op de markt is, en de ruime EQV, kan je in het Experience Center ook proefrijden met de nagelnieuwe EQA, de jongste EQ-telg. De marktintroductie van dit model viel niet toevallig samen met de opening van het Mercedes-EQ Experience Center in maart. Deze compacte SUV bundelt dynamiek, sportiviteit en luxe in een elegant jasje en is ongetwijfeld een eyecatcher in zijn segment.

Praktisch:

Mercedes- EQ Experience Center, Nieuwewandeling 62, 9000 Gent, 09/396 10 13, EQexperience@hedinautomotive.be
Open van maandag tem zaterdag van 10-18u en dit van 16/03/2021 tem 18/07/2021. (10-06-21)